Ik kan heel eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo happy ben geweest.

Sterker nog, als je mij een paar jaar geleden had gevraagd of ik gelukkig was kreeg je een ontwijkend antwoord. Want ik wist eigenlijk helemaal niet hoe dat voelde; gelukkig zijn. Ik kon geen antwoord geven op die vraag.

Nu wel!

Eerder had ik reizen en spullen kopen nodig om een beetje bij dat gevoel van geluk in de buurt te komen. Nu niet meer.

Ik doe elke dag wat ik leuk vind. Ik doe ook eigenlijk elke dag wel wat nieuws. Ik heb succes en soms ook tegenslagen. Maar ook van die tegenslagen groei ik weer. Ik ontmoet zoveel leuke mensen en help echt mensen verder in het leven. Daar wordt ik zo blij van.

Privé heb ik dan ook nog een leuke man en schat van een zoon. Een mooi huis, mooie auto enzovoort. Ook heb ik nog mijn ouders en schoonouders en natuurlijk vrienden.

Niets te klagen dus, of wel?

Wel dus.

Het issue is geld. Want al werk ik al een tijdje hard aan mijn bedrijf. Een volledig maandloon verdien ik nog niet. Ik teer nog elke maand in op mijn buffer. Ik ben wel heel blij dat ik die heb aangelegd voordat ik ben begonnen. Anders had ik allang weer in loondienst gemoeten.
Ondernemer betekent ook investeren; weer een aanslag op mijn steeds kleiner wordende buffer.

Tel daarbij op een man die ook steeds in tijdelijke contracten zit. Lang leve de flexwet! Resultaat is gewoon een hele onzekere financiële toekomst. Daar word ik onrustig van.

Gelukkig weet ik daarvan de oorzaak. Ik heb vanuit mijn jeugd de overtuiging mee gekregen dat geld schaars is. Dus wat doe ik? Ik ga bewijs zoeken dat dit niet waar is. Naast mijn zakelijk buffer hebben we nog een privé buffer, we kunnen de auto nog verkopen, hebben nog recht op belastingteruggaaf van vorig jaar etc. Afhankelijk van wat er het komend jaar gaat gebeuren red ik het nog minstens 1 jaar met mijn zakelijke buffer en daarna nog minstens een jaar met de privé buffer.

Dat op een rijtje zetten geeft me weer rust. Die rust heb ik hard nodig om me te concentreren op de toekomst. Want we hebben mooie dingen in het vooruitzicht die er zeker voor gaan zorgen dat het issue over geld steeds minder vaak belangrijk is.

 

Welke invloed heeft geld op jouw leven? Deel het in de reacties.

Pin It on Pinterest

Share This