Een aantal jaren geleden ben ik bij de voorstelling “V” van Guido Wijers geweest. Het thema van de show; Stel dat je iedereen kon uitnodigen die je wilde voor een diner, wie zouden het zijn en waar zou het diner zijn.

Pfff, wat een moeilijke vraag. Ik kon er toen niet echt op komen. Net als dat ik de vraag; “Wie inspireert jou?” niet kon beantwoorden. Dat is nu wel anders.

Toevallig was deze show laatst weer op tv. Ook nu moest ik weer nadenken maar ik weet nu wel wie ik wil uitnodigen.

  1. Mijn zoon over 25 jaar
  2. Tony Robbins
  3. Oprah Winfrey
  4. Barack Obama
  5. Mijn moeder


Mijn zoon over 25 jaar
Finn is nu drie jaar en een fantastisch kind! Al ben ik wel een beetje bevooroordeeld natuurlijk. Als elke ouder wil ik het allerbeste voor hem. Ik wil hem behoeden voor alles wat ik wel heb moeten meemaken, maar anderzijds ook zijn eigen fouten laten maken. Ik wil dat er een zelfbewuste man staat over 25 jaar. Die weet wat hij wil en daar ook voor (durft) te gaan. Die liefde geeft en ontvangt en die gelukkig is. Ik zou heel graag mijn zoon over 25 jaar ontmoeten, kijken wie hij is geworden. Hij inspireert mij nu al, zal dat dan nog steeds zo zijn? Heb ik hem ook mogen inspireren?

Tony Robbins
Een paar jaar geleden had ik nog nooit van Tony gehoord. Nu hoor en zie ik hem overal en heb ik al veel van hem geleerd. Als ik een tijdje in de auto moet zitten zet ik een podcast van hem op. Ik ga in 2017 zelfs naar zijn seminar in Londen. Een rib uit mijn lijf, maar vast en zeker de moeite waard. Tony is een ster in het doorbreken van beperkende overtuigingen. Laat ik (en velen met mij) die nu voldoende hebben. Ik wil graag meer weten over hoe hij dat doet. Hoe ziet hij door mensen heen? Natuurlijk zou het helemaal mooi zijn als hij bij mij een grote doorbraak kan creëren.  Ken je Tony Robbins nog niet? Kijk dan eens de documentaire “I am not your Guru”.

Oprah Winfrey
Er moest een sterke vrouw aan tafel zitten. Tja, dan is Oprah Winfrey wel een top keus natuurlijk. Hoe ze tegen alle kansen in het toch gemaakt heeft. Die doorzettingskracht, geloof in zichzelf en tegelijkertijd tot altijd een eeuwige strijd met haar gewicht. Waarom zoveel overwinnen en dat niet? Word je gelukkig van zo groot zijn? Wat drijft haar eigenlijk? Welke mooie dingen kun je doen wanneer je geld hebt? Hoe voelt het wanneer je zoveel kunt weggeven? Allemaal vragen die ik zou willen stellen.

Barack Obama
Al 8 jaar lang de president van Amerika en in deze tijd eigenlijk alleen maar tegen gewerkt door de tegenpartij. Toch zette hij door en kreeg hij dingen voor elkaar? Hoe houd je dat vol? Elke dag tegenslag, de druk van de wereld op je schouders en toch door gaan. Hoe past je gezin daarin? In een veeleisende en drukke baan. Maar ik wil ook weten wat hij nu gaat doen. Nu straks de druk van zijn schouders is. Wat gaat hij met de rest van zijn leven doen en waarom?

Mijn moeder
Voor mijn dertigste kreeg ik een burn-out, ik kon echt niet meer. Blijvend resultaat is dat ik nog steeds erg moet opletten wat ik doe. Mijn moeder heeft nog veel meer bagger meegemaakt in haar leven, maar toch valt ze nooit om. Ze is er altijd voor iedereen en blijft gewoon doorgaan. Ze heeft jarenlang haar moeder geholpen terwijl alle andere broers en zussen het al hadden opgegeven. Mijn oma was niet een heel fijn persoon. Ze gaat maar door en door. Ik heb daar enorm veel bewondering voor. Anderzijds weet ik nog niet echt wat haar drijft, dat zou ik graag tijdens het diner willen achterhalen. Wat is haar geheim?

 

Wat me opvalt als ik dit lijstje bekijk zijn het allemaal sterke mensen die veel hebben moeten overwinnen maar daar alleen maar sterker van zijn geworden.

Die een sterke drijfveer hebben en doorzettingsvermogen. Anderen oprecht willen helpen. Tony zegt dan dat ik dat dan ook ben in zijn boek. Wat je bewondert in anderen ben jezelf anders zie je het niet.

Ik moet zeggen dat ik mijn drijfveren wel ken, maar op zoek ben naar houvast dat ik deze moet blijven volgen al zit het tegen. Dat mijn tafelgenoten mij ervan verzekeren dat het goed komt.

Want al ben ik enorm gegroeid de laatste jaren. De onzekerheid zit er nog wel in.

Nu alleen nog de vraag waar? Maakt dat trouwens uit? In dit verhaal even niet.

 

Wie zit er bij jou aan tafel? Deel het hier onder.

Pin It on Pinterest

Share This