Nee, dit gaat niet over de waarde van jouw koophuis, maar over wat alles wat in je huis staat waard is.

En in de tuin, schuur etc. natuurlijk.
In een eerder blog vertelde ik over mijn wens een nieuwe eethoek en bank te kopen. Maar hoe ging is dit betalen? Een blik op alle spullen in en rond het huis bracht uitkomst.

De eethoek en de bank zijn inmiddels besteld.

Ik liep eens rond op onze beneden verdieping. Onder de trap een kinderwagen die we eigenlijk niet meer gebruikten, een HD recorder die we niet gebruiken, een traphekje voor de trap die ook meer in de weg zat dan noodzakelijk was. Boven was er nog zo’n hekje trouwens. Een loopmotor, loopfiets en in de schuur struikelde ik over zijn driewieler, fiets en skelter.

Wat hadden wij veel dingen in huis die we niet meer gebruikten.

Op zolder ging het nog even verder. Oude schoenenrekken, oud speelgoed, oude schoenen, een skipak van mijn zoon die inmiddels te klein was.
De telefoon kwam uit mijn zak en ik ging aan de slag. Foto’s maken en spullen gelijk op marktplaats zetten.

Dat heeft me inmiddels al veel geld opgeleverd. Totaal € 450,-!
€ 200,- combi kinderwagen
€ 100,- 2 traphekjes
€ 50,- Hd recorder
€ 25,- Loopfiets
€ 25,- Skipak
€ 25,- Schoenenrek
€ 25,- klein speelgoed

Eigenlijk hoort er ook nog € 15,- voor een paar schoenen bij. Maar toen ik die verkocht had en wilde opsturen was er ineens nog maar 1 schoen…. Voorlopig heb ik de andere nog niet terug gevonden. Het is een raadsel.

Op de manier heb ik ineens meer dan de helft van de benodigde € 750,- voor een nieuwe eethoek bij elkaar! Daarnaast is mijn huis ook weer een stuk meer opgeruimd én heb ik anderen weer blij gemaakt met spullen waar ik niets meer aan had. Een win – win -win -win situatie.

Daarnaast heb ik eens zaken op papier gezet. Hoeveel spaargeld heb ik eigenlijk? Hoeveel geld komt er nog binnen? Ik bedacht me ineens dat ik geen toeslagen heb aangevraagd dit jaar, dat er dus nog een paar duizend euro aan komt. Ik ben ook met heel veel dingen bezig die echt voor inkomsten gaan zorgen. Het is toch vooral mijn overtuiging van schaarste die mij tegen hield. Want wanneer je naar de feiten kijkt is er geld genoeg. Daarom heb ik de bank en eethoek nu besteld! Nu nog 12 weken wachten …..

Nogmaals de vraag? Hoeveel is jouw huis waard?

Pin It on Pinterest

Share This