Het is inmiddels 10 jaar geleden dat we ons koophuis kochten. We kochten een uitgeleefd huurhuis op de groei, 4 slaapkamers met z’n tweeën. Alles in het huis moest aangepakt. Muren, vloeren, kozijnen, tuin, badkamer enz. De keuken was het meest urgent want die zat er niet in. Het huis was zo uitgeleefd dat ze de keuken er uit gebroken hebben. Ook alle deuren waren vervangen en we hadden splinternieuwe wc potten.

Omdat ALLES gedaan moest worden moesten we erg voorzichtig omgaan met het bouwdepot dat we bij de hypotheek hadden afgesloten.

We deden in de ochtend een bod en die dag bezochten we meerdere keukenboeren in Nederland en besloten ook door te rijden naar Duitsland, Leer in ons geval. Slechts 45 minuten van Groningen met de auto. Dat was een succes; kortere levertijd en veel lagere prijzen.

Overigens kregen we bij keukenboer 2 het verlossende telefoontje. Ons bod was geaccepteerd! We hadden een huis gekocht!

In ons beste Duits stelden we een mooie keuken samen met de verkoper. Donker notenhout aan de buitenkant en vanille kastdeurtjes, prachtig! Levertijd slechts 6 weken, wat een weelde is wanneer je zonder keuken zit.

Op de dag dat de keuken bezorgd en geïnstalleerd zou worden zaten we gespannen te wachten. Daar waren de heren. Maar de vreugde was van korte duur; de keuken had een totaal andere kleur. Waar notenhout had moeten zitten zat een lelijke beukenkleur. Nog voordat de keuken de vrachtwagen uit geladen werd gaven we dit aan. We belden met de verkoper en hij bleek een verkeerde code te hebben ingevuld waardoor de verkeerde kleur besteld was.

Wat een teleurstelling!

We spraken af dat de apparatuur vast bij ons zou blijven staan en hij zou met spoed een nieuwe keuken bestellen in de juiste kleur. Dat zou 4 weken duren. We gingen gelukkig in de tussentijd nog twee weken op vakantie want ik was al helemaal klaar met geen keuken hebben.

Dat het nog veel langer zou duren wist ik toen nog niet.

Vier weken later; vandaag wordt de keuken gebracht! Wij wachten en wachten, maar geen keuken. Bellen maar geen gehoor. Dan stappen we in de auto en rijden naar Duitsland. Winkel dicht zonder briefje is wat dan ook op de deur. Na een tijdje wachten stappen we gedesillusioneerd in de auto.

Maandagochtend bel ik gelijk. De vriendelijke verkoper biedt wel tien keer zijn excuses aan, een vergoeding voor de gemaakte reiskosten en zegt toe dat komende zaterdag de keuken echt bezorgd wordt. Deze bezorger heeft de keuken gestolen kwam het op neer.

Zaterdag zitten we weer te wachten, maar weer geen keuken. Bellen dan maar weer. Nu krijgen we het verhaal dat de chauffeur een ongeluk heeft gehad met de keuken. De keuken is ook beschadigd.

Ik geloof de verhalen al lang niet meer, maar ben er nu zo zat van dat ik wel een keuken wil. We regelen die middag nog een vrachtwagentje en halen de “lelijke” keuken op. We spreken af dat we alleen nog voor de apparatuur hoeven te betalen, maar pas nádat hij het ontbrekende deel van het werkblad en de ontbrekende handgrepen heeft geleverd.

Nu moeten we zelf nog de keuken installeren. Gelukkig heb ik een handige man en schoonvader.

Na vele weken heb ik dan toch een keuken. Geen mooie, maar wel een keuken.

We horen nooit meer wat van deze keukenverkoper. Hij ook niet van ons. We kopen zelf een ander aanrechtblad en verder is de keuken dus gratis. Nou ja gratis, het heeft heel veel frustratie gekost.

Wat ben ik blij dat ik niet vooruitbetaald heb of een voorschot heb betaald. Dan was ik dat geheid kwijt geweest.

De keer daarop dat we in Leer komen zit er in hetzelfde pand ineens een motor dealer. Tja, als je zo zaken doet. Het was overigens wel van een grote Duitse keukenverkoper.

Geen idee hoe het uiteindelijk in elkaar heeft gezeten. Ik denk dat er geen geld was om het verlies op te vangen van de verkeerd bestelde keuken en de verkoper daardoor nooit de juiste keuken heeft bestelt en zich daarna in allerlei bochten heeft gewrongen om dat te verbergen.

Het was een hele slechte soap, met uiteindelijk een redelijke afloop.

Vijf jaar geleden hebben we alsnog de keuken van onze dromen besteld. Weer in Duitsland. Tja, je bent toch snel 50% goedkoper uit. Dit keer ging het prima! Maar weer heb ik niet vooraf betaald of aanbetaald.

Ben jij wel eens onderuit gegaan met vooruit of aanbetalen? Deel je ervaringen hier onder.

Pin It on Pinterest

Share This