Ik schreef al meerdere blogs over een hypotheek afsluiten. (Deze vind je hier en hier)
Onlangs kwam ik Gina tegen die mensen helpt zelf hun hypotheek af te sluiten. Daar kun je heel veel geld mee besparen. Daarom heb ik Gina gevraagd een gastblog te schrijven voor me. Doe er je voordeel mee!

Wil je meer weten? Neem eens een kijkje op hypotheekdoehetzelver.nl

Door Gina Kingma
Op zoek naar je droomhuis? Een leuke en spannende tijd. Vaak heb je hier ook een hypotheek bij nodig. Dat is een stuk minder leuk, maar wel spannend. Het gaat tenslotte om een groot leenbedrag voor een lange periode.

Hoe kies je de beste hypotheek (voor jou)?

Je kunt naar je huisbank gaan, maar die adviseert alleen zijn eigen hypotheken. Grote kans dat dat niet de voordeligste hypotheek is.

Je kunt naar een onafhankelijke hypotheekadviseur gaan. Die zoekt voor jou de beste en voordeligste hypotheek uit de markt. Nadeel is dat je hier zo’n €3.000,- advieskosten voor betaalt. Die kosten kun je niet opnemen in je hypotheek en moet je dus uit je eigen spaargeld betalen.

Doe-het-zelf hypotheek

Je kunt er ook voor kiezen om zonder hypotheekadvies je hypotheek af te sluiten. Bij zo’n doe-het-zelf hypotheek betaalt je alleen de afsluitkosten (vanaf € 300,-). Een flinke besparing dus van 90%.

Vooral starters op de woningmarkt kiezen steeds vaker voor de doe-het-zelf hypotheek. Voor deze groep huizenkopers is de keuze in hypotheken namelijk beperkt. Zij kunnen alleen nog kiezen uit een lineaire of annuïtaire hypotheek. Ook hebben zij niets te maken met oude belastingvoordelen die ze kwijt kunnen raken als ze een verkeerde nieuwe hypotheek afsluiten.

Dure risico’s

Natuurlijk moet je wel enige kennis van hypotheken hebben als je zelf je hypotheek wilt afsluiten. Naast de keuze voor de hypotheekvorm, moet je ook keuzes maken over de rente en de voorwaarden. Als je onvoldoende van hypotheken weet, kunnen foute keuzes je tienduizenden euro’s kosten. Daarom moet je eerst slagen voor de wettelijk verplichte kennistoets voordat je een doe-het-zelf hypotheek kunt afsluiten.

Ik merkte dat veel starters op de woningmarkt graag voordelig zelf hun hypotheek willen afsluiten, maar zich niet zeker genoeg voelen om het helemaal zelf te doen.

Zonder dure risico’s

Daarom ben ik gestart met het begeleiden van huizenkopers bij hun doe-het-zelf hypotheek. Ik vertel je precies hoe jouw ideale hypotheek eruit moet zien: hoeveel kan (en wil) je lenen, hoelang zet je je rente vast, welke voorwaarden zijn voor jou belangrijk. Vervolgens zoek je online de geldverstrekker die deze hypotheek voor het laagste rentepercentage aanbiedt en sluit je zelf je hypotheek af.

Zo heb je de zekerheid dat je de (voor jou) beste én voordeligste hypotheek kiest zonder het risico op dure fouten.

Wil je hier meer over weten? Op mijn website hypotheekdoehetzelver.nl staat veel informatie over doe-het-zelf hypotheken en hoe ik jou hierbij kan helpen. Ik zie je daar graag.

 

Pin It on Pinterest

Share This