Laatst ben ik voor € 20,- een avondje weg geweest. Lekker gegeten en naar de bioscoop.

Ik ben een ster in de betaalbare uitjes maar dit verbaasde mij zelfs.

Een vriendin en ik wilden graag naar de bioscoop. Bad Moms leek ons wel een leuke film. Maar de bioscoop op zaterdag avond is niet goedkoop. Gelukkig zijn er mogelijkheden voor korting. In mijn geval via Optimel Eurosparen. Slechts € 7,- per kaartje in plaats van meer dan € 10,-.

Voor de film aan gingen we nog even wat eten. De film begon om 19.00 uur en we hadden ook geen zin om heel uitgebreid te eten. We kwamen terecht bij de Pastafabriek in Groningen. Heerlijke pizza gehad met wat te drinken, kopje thee na en de schade bij de kassa was slechts € 21,50.

Ik dacht eerst dat er een fout was gemaakt maar alles klopte. Ik was heel erg verbaasd. Lekker gegeten voor weinig geld. De film was ook heel geslaagd. We hadden zelf een flesje water mee en hoefden dus ook niet het dure drinken daar te kopen.

Ik ben dol op avondjes weg, maar heb geen zin om de hoofdprijs te betalen.

Ook als ik van te voren niet weet wat het ongeveer gaat kosten wordt ik onrustig. Ik moet het natuurlijk wel kunnen budgetteren.

Mede daardoor ben ik dol op all-you-can-eat restaurants. En dan niet met buffetten of de wok maar met eten wat aan je tafeltje bezorgd wordt. Zoals La Cubanita (tapas) of Sumo (sushi). Heerlijk eten, onbeperkt (al zit ik toch weer altijd sneller vol dan gedacht) voor een vaste prijs.

Enige nadeel is dat die prijs in het weekend hoger is dan door de weeks, bij La Cubanita scheelt dat zelfs € 5,- per persoon!

Andere veel gebruikte optie is lekker maar simpel eten. Ik woon in Groningen waar je heel veel leuke eetcafés hebt. Voor € 10,- heb je een heerlijk hoofdgerecht. Mijn favoriet; de 1e kamer. De pepersteak is heerlijk en de dressing bij de salade! Ik probeer al jaren uit te vinden waar ik die kan kopen. Na het eten gaan de tafels en stoelen aan de kant en wordt het een kroeg.

Groupon, de leukste deal, dagpas en dat soort sites met leuke deals zijn ook heel handig voor een betaalbaar avondje uit.

Wat zijn jouw tips voor een betaalbaar avondje uit?

Nog inspiratie nodig? Lees hier het blog over mijn (bijna) gratis dagje uit.

Pin It on Pinterest

Share This