In de vorige blog schreef ik over het feit dat we dit jaar in Nederland op vakantie gingen in plaats van de verre reizen die we eerder altijd maakten. Deze lees je hier. Je bent natuurlijk ook benieuwd naar mijn ervaringen. Bij deze;

Ik heb genoten van onze vakantie, maar er waren ook wel wat aandachtspuntjes.

We hebben eerst een week op de camping gestaan bij Beekse Bergen. Daar hadden we een actie bij waarmee je onbeperkt allerlei attracties kon bezoeken, voor de prijs van 1 van die parken. Goede deal dus. Het weer zat enorm mee, ik denk dat we de mazzel hadden dat het de beste week tot nu toe dit jaar was. (En nog steeds is helaas)

Onze kleine vermaakte zich kostelijk en ik kon een beetje bij lezen en slapen. We deden elke dag wat, maar er was ook tijd voor rust.

Een paar aandachtspuntjes;
– Het weer in Nederland is zo veranderlijk dat ik constant bezig was met het checken van het weer en hopen op goed weer
– Het slapen op een 140 cm breed bed in een caravan terwijl je 180 cm gewend bent was best een uitdaging
– Elke avond nadenken over het eten en boodschappen doen vond ik niet zo geslaagd, maar elke avond uit eten was ook geen optie
– Je komt niet echt snel vooruit op de snelweg met een caravan achter de auto

Maar al met al een zeer geslaagde week.

Na deze week zouden we nog twee weken vakantie hebben. Helaas was het de tweede week minder goed weer. Resultaat; ik ging aan het werk.
Aan het begin van de derde week besloot ik dat het zo niet ging.

 

Ik had helemaal geen vakantie, ik was gewoon aan het werk!

 

Dus we boekten nog een lang weekend op een boerderijcamping vlakbij Emmen. Nog geen 50 km van ons huis.

Ook nu had onze kleine man het weer erg naar zijn zin en kon ik lekker lezen.
Het slapen ging al stukken beter en voor het eten hadden we nu een soort van planning.

Het weer ging een totaal andere kant op dan de voorspelling. Donderdag en vrijdag zou wisselvallig weer zijn en zaterdag en zondag mooi.
Een beetje jammer was dat het zaterdag van 12 tot 12 regende, maar voor een middag was het wel te doen.

Betreft de kosten; de benzinekosten vielen me wel tegen. We verbruiken behoorlijk wat benzine met de caravan achter de auto.
Verder kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Elke avond uit eten of niet; inkopen doen bij de campingsupermarkt of bij een andere supermarkt in de buurt; gratis of betaalde attracties etc. etc.

Weer een hele nieuwe ervaring dat kamperen. Heel leuk, maar volgend jaar toch maar minstens twee weken aaneengesloten en misschien wat verder weg voor wat bestendiger weer.

 

Pin It on Pinterest

Share This