Een aantal jaren geleden vroeg mijn zus of ik mee ging naar de Douglas. Daar kon je voor een tientje een fotoshoot doen. Je haar en make up werden ook gedaan!

Ik heb me er verder niet zo in verdiept, mijn zus boekte twee plekjes voor ons, en op de dag zelf gingen we daar naartoe.

Eerste les van deze dag; ik ben niet geschikt om fotomodel te zijn. De make-up duurde zeker 45 minuten en daarna is er nog iemand 20 tot 30 minuten met mijn haar bezig geweest. Je zal dat maar elke dag moeten doen….

Er zou nog een andere belangrijke les volgens; daarover later meer.

Het was tijd voor onze fotoshoot! Bovenin de winkel was een studio opgezet met professionele lampen. De fotograaf nam wat foto’s van mij en mijn zus samen (leuk voor moederdag) en daarna hadden we onze privé shoot. In max 10 minuten waren we klaar. (Dat na meer dan een uur haar en make-up) De foto’s konden we gelijk bekijken en waren prachtig! We herkenden onszelf niet meer terug. Geen wonder ook na al het werk dat aan ons verricht was. Maar ook de fotograaf was heel goed. Ik houd helemaal niet van op foto gaan en sta er altijd gek op, maar elke foto die hij geknipt had was goed.

Nu was het tijd voor les 2; Je kreeg 1 foto voor de € 10,- die we betaalt hadden. Maar ja, ze waren allemaal mooi, en we wilden ook nog een foto van ons samen. “Gelukkig” hadden ze een mooie aanbieding. Voor slechts € 150,- kreeg je ALLE foto’s.

Geprint en op CD. Nu we het prachtige resultaat hadden gezien konden we gewoon geen nee meer zeggen. Ik betaalde mijn € 150,- en mijn zus leende van mij haar € 150,- want zij had het niet eens.

We waren superblij met de foto’s maar de manier waarop was natuurlijk heel geraffineerd. Wanneer we van te voren had geweten dat het € 150,- zou gaan kosten hadden we het nooit gedaan. Door ons eerst het resultaat te laten zien lukte ze het wel. Er speelt nog iets anders. Namelijk wederkerigheid.
Ik schreef al eens het blog gratis (lees hier) en dat geld hier ook. Ze gaven iets bijna gratis weg met het doel later een leuk bedrag aan je te verdienen.

Daar komt nog bij dat je bijna geen nee meer kon zeggen omdat ze al 1,5 uur met je bezig waren geweest.

Hele slimme verkooptechniek dit.

Ik ben nog steeds blij met de foto’s trouwens.

b_000031mijn financiele huishoudster, monica ten hoove, www.mijnfinancielehuishoudster.nl

 

Ben jij wel eens in zoiets getrapt?

Pin It on Pinterest

Share This