Eerder deelde ik al met jullie hoe het mij verging toen ik moest stoppen met shoppen omdat ik er geen geld meer voor had. Lees die blog hier.

Vandaag deel 2 in mijn pogingen om te stoppen met shoppen.

Vandaag heb ik weer een enorme drive om te gaan shoppen. Dit begon gisteravond. We liepen langs een dichte winkel waar ik een heel leuk setje zag hangen voor mijn zoon. En de uitverkoop is gestart….

 Ik weet wel dat het geen goed plan is.

Allereerst weet ik dat ik teveel ga uitgeven en dingen ga kopen die niet nodig zijn. Daarnaast heb ik nog veel andere dingen te doen. Ook weet ik precies hoe het af gaat lopen; Voor mijn zoon zal ik wel slagen, maar voor mezelf wordt het moeilijk en de kans is erg groot dat wat ik koop voor mezelf later een grote miskoop blijkt.

Ik had de laatste tijd ook helemaal geen lol in shoppen, dus waarom wil ik nu zo graag?

Terwijl ik rust neem onder douche komt het besef; Het gaat niet om het shoppen.

De afgelopen maanden heb ik het heel erg druk gehad, mijn man en zoon weinig gezien en geen tijd voor mezelf gehad. De afgelopen dagen heb ik weer wat rust gekregen, van mijn gezin genoten en weer wat rust gevonden.

De drive om nu te shoppen komt uit meerdere hoeken.

 

Een soort schuldgevoel omdat ik te weinig tijd voor mijn zoon heb gehad. Voor hem shoppen maakt dat voor mijn gevoel weer goed. Maar dat is natuurlijk niet zo; Hij wil gewoon aandacht van mama en geen spullen.

Ik ben ook op zoek naar een goed gevoel. Kopen geeft de meeste mensen, waaronder ikzelf, een goed gevoel. Maar dit gevoel is maar tijdelijk en lost niets op.

Shoppen is dus geen goed idee op dit moment. Maar hoe kom ik dan aan dat goede gevoel?

Ik bedenk wat ik eigenlijk nodig heb op dit moment. Tijd met mijn gezin, voor mezelf en rust.
Dus besluit ik de trein van zolder te halen en met mijn zoon en man te gaan spelen met de trein. Daarna ga ik rustig nadenken over wat we deze week gaan eten en gaan we lekker met z’n drieën boodschappen doen. Heb ik die stress verderop in de week ook niet meer.

Wil je iets kopen of gaan shoppen? Bedenk of dat hetgeen is dat je nodig hebt. Of dat je eigenlijk heel wat anders nodig hebt dat je ook kunt krijgen zonder geld uit te geven.

Heb jij ook vaak de neiging te gaan shoppen om je goed te voelen? Deel je tips over hoe jij hiermee omgaat.

Pin It on Pinterest

Share This