De afgelopen jaren waren er twee dingen waar ik heel veel geld aan uitgegeven heb. Auto’s en reizen. Het verhaal over auto’s kun je lezen in de blog hier.

Deze blog gaat over de tienduizenden euro’s die ik heb uitgegeven aan reizen.

 

In tegenstelling tot de uitgaven aan auto’s sta ik nog steeds achter mijn uitgaven aan de reizen die ik gemaakt heb.

Ik heb geïnvesteerd in ervaringen, niet in een product. Andere mensen gaan op vakantie, ik ga op reis.
Het verschil in mijn ogen is dat mijn doel is om het land te ontdekken, om de lokale gebruiken te leren kennen en om zelf te groeien.  Zo heb ik sinds mijn bezoek aan Gambia nooit meer kleding en schoenen weg gegooid (lees de blog hier)en zorgde mijn bezoek aan Australië ervoor dat ik alles een stuk relaxter zag.

Ik was/ben een workaholic. Reizen was mijn uitlaatklep. Niet alleen de reis zelf genoot ik van, maar ook van de voorbereidingen. Route uitstippelen, zo goedkoop mogelijk ticket boeken, inlezen in het land. Uren gingen er in zitten.

We reisden altijd backpack deluxe. We boekten een vlucht en huurauto en reisden vervolgens op de bonnefooi rond. Altijd buiten het hoogseizoen waardoor we soms voor een habbekrats op de mooiste plekjes sliepen. € 35,- per nacht voor luxe poolvilla of voor een tientje per nacht een bungalow op het strand. Bij verre reizen ben je veel geld kwijt aan het ticket, maar ter plaatse zijn de prijzen laag. En je kunt vaak afdingen.

Het trekt nog steeds, maar toen ik besloot € 10.000,- binnen een jaar te gaan sparen moesten de verre reizen wijken. En ook nu ik mijn eigen bedrijf aan het opstarten ben zitten dit soort reizen er niet in.

 

Dat vind ik prima, want nu heb ik andere dromen.

 

Reizen heb ik daarom ook minder nodig.

 

Geef mij de keuze tussen een dikke spaarrekening in plaats van mijn ervaringen vanuit mijn reizen en het antwoord is Nee.

 

Wel heb ik gemerkt dat je ook dichterbij ervaringen kunt hebben tijdens het reizen. Dat kun je lezen in de blogs van nieuw Zeeland  naar zeeland hier en hier

 

Pin It on Pinterest

Share This