Al twee weken loop ik mij zorgen te maken over de financiën. Dat terwijl dit helemaal niet nodig blijkt…

Weer een goede les. Ik ga dingen anders aanpakken.

Ik heb een budget voor de variabele uitgaven. Dit is het budget dat ik per maand mag uitgeven aan boodschappen en overige uitgaven. Hier onder vallen cadeautjes, uitjes, patatje halen enz.

De afgelopen maand was het geld op deze rekening al halverwege de maand op. In plaats van op zoek te gaan naar de oorzaak stak ik mijn kop in het zand. Ik pinde gewoon lekker verder van de andere rekening, daar kan ik zelfs in de min. Ik had geen zin en maakte geen tijd om er even in te duiken.

Gevolg was wel constante financiële stress.

Ik zat al te bedenken hoe ik dit moest dan, dat moest oplossen. Anders maar geld van de spaarrekening terugstorten enz. Ik was er best vaak mee bezig. In ieder geval een paar keer per dag. Ik werd er erg onrustig van.

Vandaag heb ik de koe bij de horens gepakt en ben ervoor gaan zitten. Wat blijkt; de stress was nergens voor nodig. Ik ben gewoon niet heel erg consequent geweest in hoe ik de uitgaven heb gedaan. Normaal gesproken heeft elke uitgave zijn eigen potje, maar de afgelopen maand was dat een beetje rommelig.

Ik had kleding gekocht van de variabele uitgaven rekening, zakelijke benzine betaald en ik kreeg nog wat geld van anderen. Dit alles bij elkaar opgeteld bleek ik gewoon netjes binnen budget te zitten.

Al die stress voor niets geweest!

Zo zie je maar weer. Je kop in het zand steken is niet de beste optie. Wanneer ik dat niet had gedaan maar de koe bij de hoorns gevat had ik het de afgelopen twee weken veel leuker gehad.

Weer wat geleerd dus. Ik ga ook maar eens iets anders proberen. Ik werkte altijd met een maandbudget, omdat nu eenmaal geen enkele week hetzelfde is en je de ene week meer uitgeeft dan de andere. Ik heb nu een weekbudget ingesteld. Gewoon automatisch. Elke week wordt er een deel van het budget op mijn rekening gestort. Als ik dat bedrag zo zie moet ik het daar prima van doen.

Even weer wat meer aandacht voor de financiën. De betaling doen van het potje die ervoor bedoeld is en goed opschrijven wat ik nog van wie krijg. Zo hoef ik komende maand geen stress meer te hebben.

Hoe houd jij grip op je geld?

Pin It on Pinterest

Share This