Een tijdje geleden schreef ik de blog “Ik heb een jas gekocht in China”. Deze vind je hier.

In het kort; ik kon geen leuke en betaalbare jas vinden in de winkels in Nederland en heb toen via Ali Express een jas in China besteld. Dat was een enorme gok, maar de prijs was maar € 25,- dus dat risico heb ik genomen.

Nu kan ik zeggen; nooit meer een jas uit China

Allereerst moet je heel veel geduld hebben als je iets in China besteld. Het duurt tussen de 2 en 6 weken voordat je het hebt. In het geval van de jas was het vier weken.

De jas was mooi, maar er moest nog wel wat aan gebeuren. De mouwen waren namelijk te kort. Gelukkig heb ik een handige moeder die er oude boorden aan zette waardoor dit probleem was opgelost. Ander probleem was dat het schuivertje van de rits gelijk kapot was. Dat heb ik gemeld bij Ali Express en ik kreeg € 20,- terug. De klantenservice is echt prima. De rits heb ik voor € 10,- laten maken. Oftewel, na wat aanpassingen had ik voor € 15,- een leuke winterjas.

Totdat ik erachter kwam dat de hele onderkant van de jas open lag…. Dat op een moment dat ik een belangrijke afspraak bij de bank had…. Ik maar hopen dat niemand het zag.

nooit meer een jas uit china, miskoop, monica ten hoove, mijn financiele huishoudster, www.mijnfinancielehuishoudster.nl

Toen ging er een knop om.

De dag erna ging ik de stad in. Inmiddels waren alle winterjassen al zo goed als uitverkocht, maar ik vond een mooie jas van Michael Kors bij TK Max voor € 99,-. Het was een Nederlandse winter winterjas. Ofwel niet te dik, maar prima geschikt voor de winterse temperaturen in Nederland.

Maar niet geschikt voor temperaturen rond het vriespunt. Ik dacht, dan koop ik er een goedkope dikke winterjas bij. Die kon ik niet vinden.

Daarom maar met 1 jas naar huis. Dan maar een vest eronder als het koud was.

Toch was ik niet zo blij met die oplossing. Dus ik ging op internet op zoek. Daar vond ik een hele mooie Desigual winterjas. Een echte lekkere dikke warme winterjas. Van € 180,- voor € 125,-.
Deze ook maar bestelt.

Dus in plaats van 1 jas uit China voor € 25,- heb ik nu twee jassen voor totaal € 225,- van goede merken.

IMG_20170130_111441IMG_20170130_111523

Maar ik kan nu wel een aantal jaar vooruit en hoef me niet meer te schamen.

Soms moet je gewoon wat meer uitgeven en is goedkoop duurkoop. AL mag je natuurlijk best wel eens een foutje maken.

Heb jij ook zo’n voorbeeld? Deel hem in de reacties!

 

Pin It on Pinterest

Share This