Je hebt verschillende geldtypen. De ene persoon is een echte spaarder terwijl de ander vooral geld uitgeeft.

 

Ik had last van een gespleten geldpersoonlijkheid. Ik was alle geldtypen in 1.

 

Dat ging zo.
Halverwege de maand zag ik het saldo op onze rekening aanzienlijk slinken. Op zich normaal, maar ik werd daar zenuwachtig van. Dus ging ik besparen. De stad in? Nee, geen geld voor. Uit eten? Geen geld voor. Ik deed zelfs anders boodschappen. Al zorgde dat er vooral voor dat ik het begin van de volgende maand in 1 keer heel veel moest kopen.

De laatste twee weken van de maand waren niet de gezelligste…

De eerste twee weken daarentegen konden niet op! Uitgebreid boodschappen doen inclusief een goede voorraad, uit eten, de stad in enz. Maar daarna begon het weer van vooraf aan.

Resultaat was dat ik en mijn man er erg onrustig van werden.

Je moet weten dat ik thuis de financiën beheer. Mijn man gaat er dus vanuit dat ik weet wat wel en niet kan. Nou, in de eerste helft van de maand kon alles en in de 2e helft van de maand niets…. Heel verwarrend natuurlijk.

Stel je eens voor dat je op dieet gaat. De eerste twee weken van de maand mag je alles eten en de andere twee weken zo weinig mogelijk. Je kunt je voorstellen dat dit niet handig is.

Jarenlang heb ik daarmee gestruggeld. Tot ik naar een training over financiën ging. Misschien heb je het al eens eerder gelezen. Vanuit mijn jeugd heb ik de overtuiging over gehouden dat geld schaars is. Die overtuiging hielp mij aan de ene kant om spaarzaam te zijn. Alleen sloeg ik daar dan in door. Omdat het de andere weken te streng was. Net als bij een dieet moet je kiezen voor een gelijkmatige lifestyle die bij je past.

Inmiddels ben ik mij bewust van mijn overtuiging en het gedrag dat ik daardoor ga vertonen. Dat helpt. Mijn uitgaven zijn veel meer verdeeld over de maand en mijn man weet ook waar hij aan toe is. Natuurlijk gaat het nog wel eens mis, maar steeds minder vast en sowieso minder heftig.

Dit, en vele andere zaken, hebben mij ervan overtuigd dat je eigen mindset het allerbelangrijkste is wanneer het gaat om het managen van geld.

Daarom ook een online training met de nadruk daarop.

Wist jij dat je met het veranderen van je mindset € 200,- per maand kunt besparen? Kijk maar eens naar dit filmpje.

Meer weten? Kijk hier.

 

Welk geldtype ben jij?

Pin It on Pinterest

Share This