De afgelopen week heb ik meerdere eerste keren gehad. Allemaal over financiële zaken. Wat betekenen deze eerste keren en sommigen moeten eigenlijk ook gelijk de laatste keer zijn.

Ik zal beginnen met de leukste eerste keer; Ik heb voor het eerst kleding bij een kringloopwinkel gekocht. Een heel leuk jeans rokje van Only. Kosten? Slechts € 2,50. Nieuw zal deze rond de € 40,- kosten denk ik. Het was eigenlijk een toevalstreffer. Ik had 15 minuten over tussen twee afspraken en stapte een kringloopwinkel binnen. Meestal kijk ik dan niet eens bij de kleding, ik kijk vooral naar leuks voor mijn zoon, maar nu om de een of andere reden wel. Toen vond ik het rokje. Zag er prima uit, mijn maat en voor bijna niets. Ik kon ook nog passen en liep tevreden de winkel uit.

Best gek eigenlijk dat ik nog nooit eerder bij een kringloop kleding gekocht heb.

Voor mijn zoontje shop ik wel regelmatig tweedehands. Voor mezelf tweedehands shoppen was in mijn ogen blijkbaar toch anders. Misschien de goede invloed van Doreen? Ik hoop dat deze eerste keer daar verandering in brengt. Op deze manier heb ik een volle kast voor bijna niets.

De tweede eerste keer was dat ik mijn bankpas kwijt was.

Waarschijnlijk ook al enige dagen voordat ik er achter kwam. Nou ja, ik moet eerlijk zijn. Ik denk dat ik hem al een week kwijt was maar het niet gemerkt heb. Ik had de pas ook niet nodig. Oorzaak is denk ik met volle handen allerlei boodschappen mee willen nemen en geen idee waar ik toen mijn bankpas heb gelaten. Misschien vind ik hem straks nog ergens terug. Niet slim in ieder geval. Iemand anders kan zeker tegenwoordig best veel kwaad doen met zo’n bankpas. Je hoeft je pincode niet meer in te toetsen bij betalingen onder de € 25,-. Voor hetzelfde geld was ik geld kwijt geweest.

Wat beter op mijn bankpas letten dus. Dit mag ook wel gelijk de laatste keer zijn.

De laatste eerste keer die ik hier wil bespreken is eentje waar ik heel erg van geschrokken ben. Had ik de bal zo laten vallen?

Mijn boekhouder moest mij er op wijzen dat een factuur van begin juni nog niet betaald is door mijn klant.

(Het is inmiddels eind oktober) Ik had geen idee. Heel slecht natuurlijk. Wanneer ben ik gestopt met checken of mijn facturen betaald zijn? Ik heb nog wel maandelijkse boekhouding blokken ingepland zodat ik mijn administratie op orde houd. Toch maar weer meer focus daarop denk ik. De afgelopen tijd was ik ook wel erg druk met andere zaken. Dit mag ook wel gelijk de laatste keer zijn. Al heeft het ook voordelen. Mijn boekhouder heeft zichzelf alweer terug verdiend en er komt nog een extraatje mijn kant op!

Deel jij jou eerste keer die je liever vergeet of juist trots op bent?

 

Pin It on Pinterest

Share This