We hebben ze allemaal wel eens. Van die aankopen waar je al snel spijt van krijgt, ook wel miskopen genoemd.

Wanneer het gaat om een jurkje van een paar tientjes niet zo’n probleem, maar soms komt het ook wel voor bij duurdere aankopen. In deze blog deel ik mijn grootste miskopen.

 1. De duurste miskoop – Daihatsu Materia
  Dit was een miskoop van bijna € 15.000,-. Ja, dat doet zeer. We waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe auto toen we deze auto tegen kwamen op zo’n autoshow. Mijn man was helemaal verliefd en ik liet me meeslepen. De ochtend erna had ik eigenlijk al spijt, maar zoals dat werkt in je brein; wanneer je eenmaal een commitment heb gedaan stap je daar niet makkelijk weer vanaf. Wat er mis was met de auto? Eigenlijk was het een prima auto, maar niet in vergelijking met de Seat Leon die we daarvoor hadden. De wegligging, de stoelen, het was het allemaal net niet. Na een jaar hebben we hem ingeruild voor een Seat Ibiza, mijn droomauto. We kregen er nog maar € 10.000,- voor terug. Auw!
  mijn 5 grootste miskopen, monica ten hoove, mijn financiele huishoudster, www.mijnfinancielehuishoudster.nl
 2. De snelst opgeloste miskoop – Daihatsu Cuore
  Op de tweede plek staat ook een auto, maar dit heb ik heel handig opgelost zonder dat het me iets gekost heeft. Ik had mij Peugeot 206 verkocht omdat het een diesel was en dat door mijn nieuwe baan dichterbij huis niet meer uit kon. Daarnaast was de lol er wel af aangezien we in de vakantie twee keer weg gesleept zijn. Ik kocht van mijn schoonouders hun Daihatsu Cuore uit het jaar 0 over. Daar kon ik het best een mee doen. Daar dacht ik na twee dagen rijden anders over. Ik was heel wat anders gewend (en een beetje verwend) en het gebrek aan stuurbekrachtiging hielp ook niet mee. Toen bleken mijn ouders een andere auto nodig te hebben. Oplossing; ik verkocht de auto door aan hun en kocht zelf een andere.mijn 5 grootste miskopen, monica ten hoove, mijn financiele huishoudster, www.mijnfinancielehuishoudster.nl
 3. De meest recente miskoop – de slowcooker
  Jullie herkennen het vast, het spitsuur rond etenstijd. Kind van de opvang halen, koken terwijl je kind ook aandacht wil, op tijd eten want anders is de kleine te moe, je moet ’s avonds ook nog weer weg. Pffff. Ik at dan maar iets makkelijks, meestal niet al te gezond, om het spitsuur wat rustiger te laten verlopen. Toen las ik over de slowcooker en ik was helemaal om. In de ochtend al je eten opzetten en dan staat het in de avond voor je klaar! Ik kocht zo’n ding voor € 50,-. Dat was 4 maanden geleden. Ik heb hem inmiddels 2 keer gebruik. De eerste keer was het een mislukking, de tweede keer had ik heerlijke drumsticks. Het blijkt toch iets ingewikkelder dan ik dacht. De verhouding vocht en andere ingrediënten, hoe lang alles op moet staan, soms later nog ingrediënten toevoegen. En dan die heerlijke geur de hele dag in huis! Lekker, maar niet zo best voor de lijn. Voorlopig staat hij nog op de kast. Ik twijfel nog tussen me verdiepen in recepten of de slowcooker op marktplaats zetten. Voorlopig is het in ieder geval een miskoop. Ik ben bang dat dat ook zo blijft.mijn 5 grootste miskopen, monica ten hoove, mijn financiele huishoudster, www.mijnfinancielehuishoudster.nl
 4. De minst gebruikte miskoop – Moulinex elektrische rasp
  Je gelooft het vast niet, maar de Moulinex elektrische rasp kocht ik online terwijl ik op vakantie was in Turkije. Ik zag hem staan in een Nederlandse krant die ik daar gekocht had en bestelde hem. Idee erachter; tijdens en vlak na de vakantie vind ik altijd dat ik moet afvallen. Wat helpt daar beter bij dan een apparaat dat je helpt lekkere salades te maken? Alleen bleek het apparaat wat minder handig dan gedacht. Zelf plakjes maken is toch makkelijker en levert minder schoonmaakwerk op. Oftewel ook dit apparaat stond op mijn kast stof te vangen tot ik besloot hem op marktplaats te zetten. De financiële schade bleef gelukkig beperkt.mijn 5 grootste miskopen, monica ten hoove, mijn financiele huishoudster, www.mijnfinancielehuishoudster.nl
 5. De schoenen miskoop – hoge hakken
  Ik ben dol op schoenen! Vooral schoenen met een hak. Er zijn jaren geweest dat ik geen schoenen in mijn kast had zonder hak. Een inmiddels driejarig jongetje heeft daar wel verandering in gebracht overigens. Vroeger liep ik op mijn werk echt op hoge hakken. Nou ja, ik zat vooral de hele dag, veel lopen was er niet bij. Dan zijn hoge hakken geen probleem, maar steeds vaker kwam ik thuis met zere voeten en schoven de schoenen met hoge hakken steeds verder achterin de kast. Toch kost ik nog nieuwe schoenen met hoge hakken. Die ik vervolgens nooit aantrok. Onlangs heb ik de hele kast leeg gehaald en (bijna) alle schoenen met hoge hak naar de lokale kringloopwinkel gebracht. Dat waren toch minstens 10 paar.

 

Dit waren mijn grootste miskopen. Dat er twee auto’s bij staan is niet zo gek. Lees hier de blog over mijn dure zoektocht naar de juiste auto.

 

Jij hebt vast ook wel eens een miskoop gedaan. Deel hier onder jouw grootste miskoop.

Pin It on Pinterest

Share This