edereen kijkt maar naar elkaar als het gaat om financiën. Nu gaat die collega ALWEER op vakantie. De buurman koopt zomaar een nieuwe auto.

Waar doen ze het van?

Ik vind het belangrijk dat je vooral je eigen keuzes maakt. Want iedereen is anders. Wat maakt het uit dat je collega alweer op vakantie gaat en de buurman een nieuwe auto koopt. Is dat eigenlijk wel iets wat jij echt wilt?

Ik ken voldoende mensen die alleen maar heel onrustig worden van elke paar maanden op vakantie gaan. Het vraagt ook nogal wat voorbereiding. Zeker met kinderen. Ik kan ook heel erg genieten van een weekje thuis. Niets hoeven inpakken, niet urenlang hoeven reizen. Ik heb ook heel veel gereisd, maar dat was vooral omdat ik het nodig had. Omdat mijn dagelijks leven niet uitdagend genoeg was.
Nou, dat wordt wel anders als je je eigen bedrijf begint…..

Krijg jij een gevoel van jaloezie of onrust als je collega weer op vakantie gaat? Ga dan eens uitzoeken wat er aan de hand is. Waar heb je behoefte aan? Is het het feit dat je dan een week niet naar je werk hoeft? Of dat je nieuwe uitdagingen nodig hebt?

Vaak gaat het helemaal niet om de vakantie op zich, maar waar het voor staat.

Even helemaal niets moeten bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er meer manieren om te krijgen wat je nodig hebt. Je hoeft niet perse honderden of duizenden euro’s uit te geven om dat te bereiken.
Doe een beroep op je creativiteit en bedenk een alternatieve oplossing.

Komt het vaker voor? Dan kan het zijn dat er meer speelt. Misschien zit je wel helemaal niet lekker meer in je baan of is er iets anders aan de hand. Dan kun je beter dat aanpakken, dan eindeloos op vakantie gaan of nieuwe dingen blijven kopen.

Geloof me, ik spreek uit eigen ervaring.

Houd je vooral bezig met je eigen portemonnee en niet met die van een ander. Schijn bedriegt ook vaak. Het zal niet de eerste keer zijn dat je er later achter komt dat een persoon waarvan je dacht dat die het allemaal goed voor elkaar had het toch niet zo goed heeft. Misschien zijn er wel schulden of andere problemen.

Jij hebt jouw autootje misschien wel van je spaargeld gekocht terwijl de buurman met zijn nieuwe bolide een schuld heeft van € 20.000,-.

Denk jij wel eens “waar doen ze het van?” Deel het in de reacties.

Pin It on Pinterest

Share This