“Ik wil graag een afspraak om te kijken wat de maximale hypotheek is die ik kan krijgen.”
“Bereken hier je maximale hypotheek”
“Maak nu een afspraak voor een maximaal te lenen gesprek”

Slechts een paar voorbeelden van de communicatie over hypotheken. Een compleet verkeerde insteek naar mijn idee. Waarom?

Wat jij maximaal kunt lenen is gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Het NIBUD heeft allerlei cijfers en maakt daar gemiddelden van. Wat iemand uitgeeft aan boodschappen, energie, verzekeringen, huur etc. Prima op zich, maar niemand is gemiddeld en je moet verder denken naar jouw persoonlijke situatie. Lees meer hierover in de blog “Ik ben niet gemiddeld!”

5 redenen waarom ik super blij ben dat ik nooit een maximale hypotheek heb genomen

 1. Reizen
  Mede omdat onze woonlasten laag waren konden we twee keer per jaar een verre reis maken. Reizen heeft mij veel rijker gemaakt door alle ervaringen.
 1. Eigen bedrijf beginnen
  Ik besloot mijn eigen bedrijf te beginnen, maar dat had wel wat consequenties. Geen nieuwe auto’s en geen verre reizen meer en actief op zoek naar andere besparingen. We spaarden €000,- in 1 jaar. (lees hier de blog) Dit gaf mij de kans om mijn eigen bedrijf te beginnen.
 2. Baan verliezen
  Na het starten van mijn bedrijf verloor mijn man zijn baan ook. Doordat we lage vaste lasten hadden konden we redelijk makkelijk terugschroeven. Bij een maximale hypotheek hadden we waarschijnlijk ons huis moeten verkopen.
 3. Kinderen
  Toen onze kleine geboren werd konden we zonder financiële pijn ouderschapsverlof opnemen.
 4. Fun!
  We houden wel van een weekendje weg, een etentje of een avondje in de kroeg. Met hogere maandlasten hadden we dat toch echt minder kunnen doen.

 

Wil jij ook geen maximale hypotheek maar wel graag een (ander) huis kopen? Binnenkort een blog hoe je verstandig je (eerste) woning koopt.
Al heb ik geen maximale hypotheek. Ik wil er toch zsm vanaf. Meer daarover lees je in deze blog hier.

Pin It on Pinterest

Share This