Huh? Wat is dat nu weer voor titel van een blog?

Nou, ik heb weer een doorlopende reisverzekering en daar wordt ik HEEL erg blij van!

Jarenlang ging ik zeer regelmatig op reis (lees hier de blog) maar de afgelopen jaren zat het er niet echt in. Dus had ik mijn doorlopende reisverzekering maar opgezegd. Scheelde toch € 100,- op jaarbasis.

Zojuist heb ik weer een doorlopende reisverzekering afgesloten en ik wordt daar zo blij van omdat het vooral een doorbraak en mijlpaal is.

Anderhalf jaar ben ik druk bezig geweest met het zoeken; naar de juiste doelgroep, naar de juiste diensten, naar de juiste producten, naar de juiste verkoopmethoden. Kortom naar hoe ik van mijn passie kon rondkomen.

 

Aha! Dus nu ben je er? Je kunt van je passie rondkomen?

Nee, nog niet. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat niet lang meer gaat duren. Ik heb grote stappen gezet op weg naar die financiële vrijheid en ik kan het nu bijna vastpakken. Wat mij nog meer motiveert om door te gaan en mijn doel te bereiken.

 

Financiële vrijheid; wat is dat eigenlijk?

Uit een recente enquête blijkt dat veel ondernemers daar andere ideeën bij hebben. Financiële onafhankelijkheid, voldoende reserves, geld voor leuke dingen, geen zorgen over geld, richten op andere dingen dan werk, automatisch (passief) inkomen etc.

Voor mij is financiële vrijheid vooral kunnen doen wat ik wil. Zoals onze missie; keuzes maken vanuit mijn hart en niet vanuit mijn portemonnee.

Zo wil ik al jaren een weekendje naar Keulen met mijn moeder, wil ik over 2 jaar graag een mooie reis maken met mijn zoon en wil ik mijn hypotheek aflossen. Ook onze bank en eettafelstoelen zijn aan vervanging toe. Dat stel ik nu allemaal uit.

Wanneer ik dat allemaal kan doen wanneer ik het wil….

Deze reisverzekering is een grote stap naar die financiële vrijheid. Het geeft me ook de kracht om door te gaan. Want ondernemer is best lastig. Zoveel keuzes!

Het zorgt ervoor dat mijn hele mindset veranderd. Van; rustig aan want je moet nog even met je spaargeld doen. Naar; je kunt best investeren want je verdient het wel terug.

Maar ook van; als ik verdien wat ik nu van mijn spaarrekening snoep is het ok, naar; ik wil minstens het dubbele verdienen van wat ik nu heb om te kunnen investeren en besteden aan dingen die ik belangrijk vind.

Want dat heb ik de afgelopen jaren wel geleerd. Dat ik alleen nog maar geld uit wil geven aan wat ik belangrijk vind. Die auto? Ik hoef niet na drie jaar een nieuwe. Ik rijd nog wel een paar jaar in deze. Regelmatig shoppen; Nee, bedankt. Ik kan mijn tijd wel beter besteden en de helft van wat ik koop beland weer bij de kringloop. Liever twee keer per jaar op pad met de personal shopper.

Dat weekendje weg met mijn moeder komt wel goed. Die reis met mijn zoon moet wel echt wat voor gebeuren. Door mijn nieuwe mindset durf ik wel weer te zeggen dat het mijn droom is.
Ik had hem eigenlijk alweer laten varen…. Kan ik niet betalen, Finn gaat net zo lief naar Spanje, We kunnen prima dichterbij en goedkoper enz. Dat zijn allemaal gedachten. Maar zijn gedachten de waarheid? Nope!

Ik kan ze ook vervangen door gedachten als; Ik ga over twee jaar op reis met mijn gezin, Daar zit minstens een cruise bij in, Ik ga de komende jaren voldoende verdienen om die droom waar te maken; het is een fantastische ervaring voor mij en mijn zoon, dichtbij op vakantie kan altijd nog.

Nu zijn de gedachten positief richting mijn doel! Nu ga ik het halen.

Dus ik zat al op internet te kijken naar cruises. Valt best mee wanneer je die direct in Amerika boekt. € 500,- per persoon voor een week. Vlucht á € 500,- erbij en klaar is kees. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit goed gaat komen!

Cruise here we come!

cruise, mijn financiele huishoudster, www.mijnfinancielehuishoudster.nl, monica ten hoove, reisverzekering

 

Pin It on Pinterest

Share This