Ik heb het gedaan; ik heb een jas gekocht in China.

Al weken had ik hem in mijn wensenlijstje staan, maar durfde ik het niet aan. Een paar minuten geleden heb ik hem dan toch besteld.

Kleding online kopen; ik heb er een soort haat-liefde verhouding mee.

Voordelen; het is handig, ik kan in alle rust op de bank wat uitzoeken, het bestellen en wanneer het thuis bezorgd word op mijn gemakje passen.
Nadeel; Het valt vaak tegen. Op de website ziet het er goed uit, maar wanneer jij het thuis bezorgd krijgt is het een gekke stof, heeft het een rare pasvorm of de kleur is anders.

Ik ben een beetje klaar met eindeloos door de stad lopen op zoek naar een goed outfit. Het kost veel tijd, ik kan niet vinden wat ik nodig heb enz. Vandaar ook dat ik met een personal shopper op pad ben gegaan (lees de laatste blog daar over hier). Dat was fantastisch, maar helaas laat mijn budget het nog niet toe dit twee keer per jaar te doen zoals ik zou willen. Dus voor komende winter moet ik een ander plan bedenken.

Nu bestel ik al enige tijd regelmatig spullen op Ali Express. Je bestelt dan direct bij de groothandel in China. Grootste voordeel; lage prijzen. Grootste nadeel; je moet wel 3-4 weken geduld hebben.

Ook hier is het spannend wat je krijgt.

Terug sturen kan wel, maar de verzendkosten zijn dan voor jou. Die lopen wel hoog op. De verzendkosten van China naar Nederland zitten vaak bij de prijs in. Ongelofelijk!

Zo kochten wij een Stufz, een apparaat om gevulde hamburgers te maken voor € 3,- terwijl deze in Nederland voor € 15,- werden verkocht. Uiteindelijk bestelde ik meer er verkocht ik ze op Marktplaats voor € 10,-. Het was exact hetzelfde apparaat als in de winkels hier.

Ik heb een jas gekocht in China, monica ten hoove, mijn financiele huishoudster, www.mijnfinancielehuishoudster.nl

Laatst was ik op de app aan het rondneuzen en vond ik een hele mooie winterjas. Tot nu toe had ik nog geen kleding voor mezelf gekocht op Aliexpress. Wel voor mijn zoontje en dat was prima kleding. Dan ging het om een paar euro, nu om € 25,-. Niet veel voor een winterjas, maar wel een groter risico als de jas zou tegen vallen. Vandaar mijn twijfel. Maar na een rondgang langs Nederlandse (online) winkels op mijn zoektocht naar een nieuwe winterjas besloot ik toch het risico te nemen.

Ik kon namelijk niets vinden wat maar in de buurt kwam van deze jas en de prijzen voor een jas zijn ook schrikbarend hoog. Op zich geen probleem als ik dan ook zeker weet dat ik kwaliteit krijg. Helaas laat mijn winterjas die ik twee jaar geleden voor € 100,- kocht zien dat dit niet zo is. Al na 1 jaar viel hij aan alle kanten uit elkaar en na twee jaar is hij echt niet meer te dragen.

Bij de jas van China stond duidelijk een matentabel.

Bestel NOOIT de maat die je in Nederland hebt. De Chinezen zijn namelijk een stuk kleiner dan wij.

Nu is het afwachten. Is de jas echt zo mooi als hij lijkt? Ik houd jullie op de hoogte.

Ik heb een jas gekocht in China, monica ten hoove, mijn financiele huishoudster, www.mijnfinancielehuishoudster.nl

Deel hier onder jouw ervaring met online kleding kopen.

 

Pin It on Pinterest

Share This