Ik, Monica, de wereldreiziger, de controlfreak, de kritische en oplettende consument ben gewoon opgelicht!

Het kan dus echt iedereen overkomen.

Voorlopig valt de schade mee, ik had ook al snel door dat er iets niet goed zat, maar toch; Ik ben er wel ingetrapt.

Wat is er gebeurd? Ik zat bij een vriendin die mij wegwijs aan het maken was in Facebook adverteren. We zaten net afsluitend een kopje thee te drinken toen ik gebeld werd. Een hele aardige mevrouw legde mij uit dat iemand probeerde de .info versie van mijn domeinnaam vast te leggen. Ik kon daar bezwaar tegen maken en hem zelf vastleggen. Kosten waren maar € 14,95 per jaar.
Nu weet ik dat dat iets meer is dan normaal een website vastleggen, maar niet heel veel en na een jaar kon ik het gewoon over zetten naar waar al mijn domeinnamen lopen was mijn gedachte.

Ik vroeg nog in welke branche de “tegenpartij”  werkzaam was. Ze kon alleen de branche vanuit het handelsregister doorgeven. Dat was (natuurlijk) dezelfde branche als waar ik in zat.

Ik vertelde haar dat ik wel bezwaar wilde maken en de domeinnaam zelf vastleggen. Tot op heden had ik nog niets in de gaten. Het klonk allemaal heel aannemelijk al vond ik het wel apart, dat je bezwaar kon maken. Trouwens, ik ken mijn rechten en wist dat ik er binnen 14 dagen weer vanaf kon. Het herroepingsrecht heet dat.

Volgende stap was alles vastleggen op bandje. Dat ging goed tot het einde. Ik moest de domeinnaam gelijk voor 10 jaar vastleggen én betalen. Daar heb ik het gestopt; kon ik niet gewoon per jaar betalen? Er werd navraag gedaan. Het ging per 5 jaar, per jaar betalen was niet mogelijk.

Toen begon ik heel erg te twijfelen.

Maar ik zat bij die vriendin en kon niet even op internet kijken. Gezien het feit dat ik er toch weer vanaf kon ging ik er toch mee door.

Zodra het telefoongesprek beëindigd was, zeg ik tegen mijn vriendin; er klopt iets niet. Mag ik even achter je computer? Na tien seconden zoeken vond ik het al. DNS hosting uit Eelde was bekend en vele voor mij waren en in getrapt. Sommigen hadden ook betaald en nooit iets gekregen. Onmiddellijk heb ik zelf de .info vastgelegd. Verder was het afwachten. Zodra ik de bevestiging kreeg kon ik het opzeggen. Al had ik ook al gelezen dat e-mails en aangetekende post terug kwamen.

Wat voelde ik me dom zeg. Dat ik er in gestonken was. IK! Die anderen altijd waarschuwt en behoed voor dit soort praktijken. Het kan dus echt iedereen overkomen.

We zijn inmiddels vier weken verder en ik heb nog niets gehoord. Ik denk dat ze door mijn onderbreking op het bandje geen goede verkoop hebben en ze hebben waarschijnlijk ook gezien dat ik zelf de .info heb vast gelegd. Ik verwacht dat ik er nooit meer iets van hoor.

Is zoiets jullie ook wel eens overkomen? En hoe ben je daar mee om gegaan?

Pin It on Pinterest

Share This