Wie gaat er nu huilen om de boodschappen denk je wellicht. Nou ik. Het was eenmalig, maar het was wel een keerpunt in mijn leven en heeft me heel veel geleerd. Ik raad het eigenlijk iedereen aan.

Ik heb het al eerder verteld, het was mijn eigen keuze om afscheid te nemen van mijn “goede” baan bij de bank. Een goede baan betekent een baan waarbij je goed verdient en er vaak ook nog goede secundaire voorwaarden zijn (korting op verzekeringen, goede pensioenvoorziening, 13e maand etc.)

 

Ik was net drie maanden bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf toen mijn man plotseling te horen kreeg dat hij niet meer nodig was. Oeps. We hadden gespaard zodat mijn inkomen een jaar gegarandeerd was maar daar hield het wel mee op. En om dat bij elkaar te sparen en zo weinig mogelijk nodig te hebben hadden we al vele “opofferingen” gedaan.
Het ontslag van mijn man had financiële gevolgen. We moesten nog minder uitgeven. Ook het boodschappenbudget moest er aan geloven.

 

Naar mijn idee deed ik altijd al heel goedkoop boodschappen en nu moest het nog minder.

Dat voelde zo #@$% dat ik huilend in de supermarkt rond liep. Want bij alles wat ik in mijn karretje wilde gooien moest ik nadenken. Had ik het echt nodig, was er een goedkopere optie? Dat was niet lekker boodschappen doen. Maar het zette me wel aan het denken.

Ik bleek ook nog best veel zaken onhandig in te kopen.

Wat zoal?
– Ik kocht grotere verpakkingen. Geen pakjes drinken meer voor mijn zoon, maar een beker en een literpak
– Pakjes en zakjes kosten 0,50 tot 2,- per dag. Bij een kruidenwinkel kocht ik voor € 10,- aan kruiden en daar deed ik een half jaar mee. (Is volgens vele ook nog veel gezonder i.v.m. toevoegingen, zout en suiker in de pakjes en zakjes)
– Plannen werd nog belangrijker. Wat ging ik welke dag eten?

Meer bespaartips? Vraag hier de bespaartips aan!

Op dat moment vond ik mezelf natuurlijk heel zielig.

Nu ben ik super blij dat het destijds nodig was. Het heeft mij nog bewuster gemaakt van mijn uitgaven aan boodschappen.

Inmiddels heeft mijn man weer werk en gaat het ook goed met het bedrijf. Onze financiële armslag is toegenomen. Maar ik doe nog steeds boodschappen zoals toen. Elke week gun ik ons wel iets extra’s. De ene keer zalmmoten of een biefstuk, de andere keer dat lekkere hapje voor ’s avonds.

Wat is jouw boodschappenbudget?

Lees ook de blog van Doreen over boodschappen

Pin It on Pinterest

Share This