Wellicht weet je het al, mijn missie; Maak keuzes vanuit je hart en niet vanuit je portemonnee.

We zien teveel mensen die gevangene van hun geld zijn. Sterker nog, we zijn jaren zelf gevangene van onze portemonnee geweest.

Ben jij de baas over jouw geld of is je geld de baas over jou?

Soms denk je het ene, maar blijkt het toch het ander. Hoe kom je er achter wat voor jou geldt?

Misschien is het heel duidelijk, maar vaker is het helemaal niet zo duidelijk. Bij mij was het eerst ook helemaal niet duidelijk. Goede baan, goed inkomen, ik kon geld uitgeven als ik dat wilde en als het op was kwam er wel nieuw geld binnen. We hadden niet te klagen.

Dat ik werd gevangen door geld werd eigenlijk pas duidelijk toen ik erachter kwam dat ik helemaal niet zo happy was als ik dacht. Ik wilde dolgraag wat anders doen dan de vaste baan die we op dat moment hadden. Maar ja, dat kon niet, want het geld….

Dan ben je dus gevangene van je geld!

De loterij winnen lijkt dan een “Verlaat de gevangenis zonder te betalen” kaart, maar de kans dat je de loterij wint is een stuk kleiner dan de kaart trekken bij Monopoly.

Ga je daar op zitten wachten en vele duizenden euro’s aan loterijen besteden? Nee.

Ik niet in ieder geval. Veel mensen geven een tekort aan geld de schuld, maar is het niet een tekort aan creativiteit? Ik kennen mensen die van een “goed” inkomen naar een bijstandsinkomen zijn gegaan. Ja, dat was moeilijk. Maar toch redden ze het.

Ook ik bleek het te redden met minder dan 50% van mijn oude inkomen. Ja, je moet er wel wat zaken voor laten. Al viel dat eigenlijk best mee. Er waren vaak hele creatieve oplossingen te bedenken.

Wil jij testen of jij de baas bent over je geld of andersom? Of jij gevangene bent van je portemonnee?

Probeer eens een maand met 25% minder rond te komen.

Wedden dat jij ook met hele creatieve oplossingen komt en geld helemaal niet zo hard nodig hebt als je denkt?

Lukt dit niet? Ja, dan ben je waarschijnlijk echt gevangene van je geld.

Ben jij de baas over jouw geld? Vertel in de reacties waarom jij de baas bent over jouw geld of waarom juist niet.

Pin It on Pinterest

Share This