Vorige week publiceerde ik  de blog “Geld maakt NIET gelukkig”. Dat blog lokte veel reacties uit. Lees hem hier.
Ik kreeg zelf een email van iemand die aangaf dat we het geld dan wel naar hem over konden maken… Inclusief rekeningnummer!

Dat ga ik natuurlijk niet doen. Want zoals ik vorige keer de blog eindigde, geld maakt dan wel niet gelukkig, maar geld is WEL belangrijk. Geld zomaar weg geven zou aangeven dat geld niet belangrijk is en dat we geld niet waarderen. Dat is niet waar.

Waarom is geld WEL belangrijk?

Omdat je wanneer je de waarde en het belang van geld ziet, je er ook bewuster mee om gaat. Je gaat dan je geld managen en kunt er veel meer mee als een ander. Dat weet ik  uit eigen ervaring.

Mensen die zeggen dat ze geld niet belangrijk vinden nemen afstand van geld. Dat betekent dat ze er zo weinig mogelijk mee te maken willen hebben. Dat is echt vragen om problemen. Want als jij je geld niet managet, doet niemand het. Soms gaat dat enige tijd goed, maar uiteindelijk gaat het mis.

Wat ik ook steeds vaker zie zijn ondernemers die geen (goede) prijs op hun diensten willen plakken. Of dat wel doen, maar vervolgens nooit een factuur sturen.

Sommigen hoor ik denken; maar geluk en liefde is toch veel belangrijker dan geld?

Nee, zo werkt het niet. Dat is eigenlijk hetzelfde als zeggen dat je liever blind ben dan doof. Of liever je linkerarm dan je rechterbeen kwijt bent. Je hebt het allemaal nodig!

Het goede nieuws is dat “geld is niet belangrijk” gewoon een belemmerende overtuiging is. En overtuigingen kun je veranderen. Wanneer je die overtuiging veranderd verandert je gedrag en het belangrijkste; het resultaat.

Dat ziet er zo uit;

Geld is wel belangrijk, mijn financiele vrijheid, www.mijnfinancielevrijheid.nl

Vind je dat deze overtuiging niet belemmerend is? Kijk dan eens naar je resultaat? Ben je daar tevreden mee? Nee? Dan zou je dus toch iets aan je overtuiging moeten doen.

(Het is niet zo dat we niets geven; maar dat doen we dan gericht en niet altijd in geld, maar vaak ook in tijd of kennisoverdracht. We zijn nu bijvoorbeeld in gesprek met een foundation voor en door vrouwen. Kijken naar de mogelijkheden om ook in andere landen vrouwen te helpen met de financiën.)

Waarom vind jij geld wel belangrijk? Deel het in de reacties hier onder.

Pin It on Pinterest

Share This