Mijn moeder had de droom om naar Curaçao op vakantie te gaan EN wilde graag eens zwemmen met dolfijnen.

 

Maar ja, met een minimaal inkomen blijft dat vooral een droom. Of niet?

 

Gelukkig ben ik goed in dromen waar maken. Op tijd beginnen met plannen is wel van belang. Dus toen mijn ouders 19 jaar getrouwd waren legde ik mijn plan op tafel.

Mijn ouders zijn nooit van de grote feesten geweest. Liever doen ze wat met het gezin. Wat zou het mooi zijn als we op hun 25e trouwdag een weekje weg zouden kunnen met z’n allen. Maar ja, mijn ouders en mijn zus hebben allebei niet een hoog inkomen.

Mijn voorstel om met z’n allen naar Curaçao te gaan op hun 25e trouwdag werd daarom ook eerst weg gelachen.

Tot ik het ze voorrekende. Kunnen jullie € 15,- per persoon per maand missen? Ja, dat ging wel.
Weet je dat je dan in 6 jaar € 1080,- gespaard hebt? Zonder rekening te houden met rente?

Hun interesse was gewekt. Zou het mogelijk zijn? Maar wat kost dat? Een week met z’n allen naar Curaçao? Toevallig ben ik daar ook heel goed in; reizen uitzoeken. Dat had ik al gedaan. Ik was erachter gekomen dat we met zijn vijven (misschien dan wel meer) beter een huis konden huren in plaats van in een hotel gaan zitten.

We zouden van de € 1080,- per persoon makkelijk de vlucht, het huis en een huurauto kunnen betalen. Waarschijnlijk zou er zelfs nog geld over blijven.

Toen ik het huis liet zien wat ik had opgezocht vielen ze nog net niet van hun stoel. Dit was echt een droomhuis!

dromen komen uit, monica ten hoove, mijn financiele huishoudster, www.mijnfinancielehuishoudster.nl

We besloten te sparen en ongeveer een jaar van te voren was het zover. We konden boeken!

De spanning liep nog verder op des te dichter we bij de vertrekdatum kwamen.

Door gebruik te maken van aanbiedingen gingen we trouwens niet 8 maar 11 dagen op reis. Ook hadden mijn zus en ik wat anders geregeld; zwemmen met dolfijnen…. Twee dromen in 1 keer die uitkomen. Ook hadden we een foto shoot op het strand geregeld zodat ze thuis nog vaak naar deze fantastische reis konden terug kijken.

Inmiddels waren we trouwens met z’n zessen. Ik had Finn gekregen. Voor hem was zo’n privé huis met eigen zwembad helemaal ideaal.

Wat hebben we genoten! Lekker zwemmen, zonnen, het eiland verkennen, beetje shoppen enz. Ik zag mijn ouders ook enorm genieten.

curacao, dromen komen uit, mijn financiele huishoudster, www.mijnfinancielehuishoudster.nl

Zes jaar daarvoor staarde iedereen mij nog ongelovig aan en nu zaten we hier. Twee dromen van mijn moeder die uitkwamen….

Je ziet, er is veel mogelijk, maar op tijd plannen maken, geld apart zetten en dat vol houden maakt jouw droom mogelijk!

Het hoeft trouwens geen 6 jaar te duren. In de blog hier deelt Doreen hoe zij in 1 jaar het geld bij elkaar gaat sparen om haar 25-jarig huwelijk te vieren.

 

Voor welke droom ga jij sparen?

Pin It on Pinterest

Share This