Daar is ie weer; De gedachte dat kan ik niet betalen.

Vrijdagavond zag ik de documentaire van Tony Robbins; “I am not your Guru”
Voor degenen die niet weten wie Tony is. Hij is d’e grootmeester op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Al 25 jaar staat hij bekend als de nr 1 succescoach. Hij is de adviseur van meerdere politieke en sportieve grootheden.

Wat hij doet raakt me. Hoe hij het doet raakt me. Wat hij zegt raakt me. Ik zou hem graag eens live bezig zien.

Nu kan dat gewoon. Je kunt een seminar van hem bijwonen, dat kost alleen wel veel geld. Ook moet ik dan naar Londen, ofwel, kost nog meer geld.

Daarom verstopte ik mijn wens om eens naar Tony Robbins toe gaan maar weer snel. Dat kan ik niet betalen. Ik leef momenteel van mijn spaargeld, heb nog niet voldoende inkomen vanuit mijn bedrijf. Ik heb al veel geïnvesteerd de afgelopen maanden/jaren etc. Moet eerst maar eens zorgen dat er geld binnen komt… etc.

Heel veel gedachten en allemaal richting die ene gedachte; Dat kan ik niet betalen.

Nu zijn gedachten alleen maar gedachten en alleen IK besluit welke gedachten ik voor waar aanneem.

Dat wordt dan een overtuiging. De overtuiging dat kan ik niet betalen. Mijn overtuiging zorgt voor nog meer gedachten die kant op. Zo behulpzaam is je brein wel.

Maar klopt het ook?

Klopt die overtuiging dat kan ik niet betalen?

Nee, die overtuiging klopt niet. Wat wel klopt is dat ik het geld maar 1 keer kan uitgeven. Wanneer ik naar Tony ga kan het geld niet op de spaarrekening of gebruikt worden om andere rekeningen te betalen. Geen weekendje weg, minder uit eten.

Nu gaat mijn brein gedachten bedenken die de overtuiging; “Ik kan het wel betalen” ondersteunen.
Je kunt geld voor je verjaardag vragen
Je kunt de helft van je maandelijkse zakgeld sparen
Je kunt de meevaller van vorige week gebruiken
Enz.

Beide overtuigingen kunnen mij leiden. Ik besluit welke dit wordt.

Dat betekent niet dat dit makkelijk is voor iemand die jarenlang de overtuiging heeft gehad dat geld schaars is. Het voelt veel veiliger en comfortabeler om niet zoveel geld uit te geven.

Wil ik een comfortabel leven of wil ik een uitdagend leven waarin ik groei en nieuwe dingen leer?

Het laatste, definitief. Dan is de keuze toch overduidelijk?

Ik bel de organisatie om informatie in te winnen. De tickets blijken nog een paar honderd euro goedkoper dan op de site. Een hotel in Londen is prijzig maar een vliegticket kost maar rond de 75 euro. Totale kosten komen nog lager uit dan het ticket dat ik in eerste instantie wilde kopen. Dit trekt mij over de streep dat ik dit echt wil gaan doen.

De enige reden waarom ik het niet zo doen is geld. Laat ik geld mijn toekomst bepalen? NEE!

Dat terwijl de kosten niet mijn enige drempel is. Ik voel me ook niet comfortabel in grote groepen. Zeker niet wanneer ik die mensen niet ken.
Nogmaals; Wil ik een comfortabel leven of wil ik een uitdagend leven waarin ik groei en nieuwe dingen leer? Het laatste, definitief. Dan is de keuze toch overduidelijk?

Unleash the Power Within heet de seminar. Ik heb zoveel kracht in me en dat weet ik. Ik heb alleen nog wel eens moeite met dat eruit laten komen. Bij deze seminar zijn gaat mij heel erg helpen. Ik ga het gewoon doen! En Doreen gaat mee! 6 dagen naar Londen samen. Heb er nu al zin in!

tony robbins, dat kan ik niet betalen, mijn financiele huishoudster, monica ten hoove, www.mijnfinancielehuishoudster.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This