Eerder deelde ik mijn grootste miskopen (lees blog hier).

In deze blog deel ik mijn beste koop ooit.

Je kent het vast wel; er is weer een nieuw handig apparaat voor in de keuken op de markt. Dit apparaat moet je hebben, want…..

Iedereen in je omgeving koopt hem en mensen zijn er enthousiast over. Dus jij koopt hem ook. Je gebruikt hem 1 keer, 2 keer en dan verdwijnt hij achterin het keukenkastje.

Dat heb ik ook gehad. Vandaar ook mijn terughoudendheid toen dit apparaat op de markt kwam.

Maar inmiddels heb ik mijn hele familie aangestoken en heb ik er zelf twee!

Het gaat om de airfryer. Wij hebben de Phillips; toen we de airfryer kochten was er nog geen ander merk. Inmiddels zijn er meerdere merken met een airfryer.

Betreft koken bij ons thuis moet je het volgende weten.

Mijn man is dol op frituur en ik heb geen geduld.

Oftewel; wanneer ik slavinken (of iets anders) op het vuur heb staan zet ik standaard het gas te hoog. In de tussentijd ga ik iets anders doen tot ik me ineens herinner dat ik aan het koken was. De slavinken zijn dan rood van binnen en zwart van buiten…. Ja, ik ben niet echt een keukenprinses.

De airfryer is DE oplossing. Je legt de slavinken er in. Zet de airfyer aan en wacht circa 12 minuten. Je krijgt perfect gegaarde slavinken op je bord en ik kan in de tussentijds iets anders doen. Heel erg handig met een driejarig jongetje in huis. Maar ook afbakbroodjes, taart, aardappeltjes en vele andere dingen kun je in de airfryer maken.

We waren zo blij met de airfryer, maar toen ontstond er een nieuw probleem.

We hadden vaak én aardappeltjes én vlees dat in de airfryer moest. Dat paste nog maar net en toen onze zoon mee ging eten eigenlijk niet meer. Daarnaast was het ook niet handig om vlees en aardappeltjes bij elkaar in de airfryer te hebben. De ene moet op een andere temperatuur en een andere tijd als de ander.

Dus besloten we een tweede te kopen. Of eigenlijk twee nieuwen en de oude gaven we aan mijn zus. Die hem inmiddels in het huis van haar nieuwe vriend heeft gezet omdat ze daar vaker is en hem niet wil missen.

Mijn man is vooral blij dat hij makkelijk en iets gezonder zijn frituur snacks kan maken. Geen opwarmingstijd van een frituurpan, geen vettigheid en geen vieze geurtjes. Daar wordt ik ook weer blij van.

Ze staan ook niet meer in de kast, maar hebben een prominente plek op het aanrecht aangezien ik ze bijna elke dag gebruik.

Deel in de reacties jouw beste koop ooit.

Pin It on Pinterest

Share This