Binnenkort ga ik op vakantie. Ik ga met mijn man en zoontje met de auto naar Blanes in Spanje waar we een stacaravan hebben gehuurd. Voor twee weken stacaravan was ik slechts € 330,- kwijt.
Ik keek van de week even, als ik het nu nog zou boeken kost dezelfde stacaravan maar liefst € 900,-.
Vroeg boeken was in dit geval een goede zet.

Maar wellicht heb jij nog niet geboekt maar wil je wel de beste deal voor je vakantie

Kijk dan eens op websites als Ticketspy.nl en Holidayguru.nl. Die hebben vaak leuke deals, ook in het hoogseizoen.

We hebben ook een eigen caravan, eigenlijk was het de bedoeling om daarmee op vakantie te gaan. Ik begon met kijken wat een vakantie in eigen land zou kosten. Dat kon alle kanten op. Van een grote camping voor een paar tientjes per nacht tot een boerencamping voor iets meer dan een tientje per nacht.

Daarna ging mijn zoektocht naar het buitenland. Na vorig jaar maar een hele beperkte vakantie gehad te hebben wilde ik nu echt twee weken weg en het liefste ook zon. Ook is dit jaar het laatste jaar dat we buiten de schoolvakantie kunnen. Het buitenland was dus wel aantrekkelijk.

Ik heb gekeken bij het Balaton meer, Spanje, Kroatië, Frankrijk enz. Sommige campings waren gewoon duurder als een vliegreis met hotel. Ik was er eigenlijk helemaal nog niet uit.

Was ik bereid om honderden euro’s meer uit te geven om naar het buitenland te gaan? Ik wist het niet.

Toen kreeg ik een mail waarin een vliegreis naar Blanes stond voor € 150,- in mei. Mijn interesse was gewekt. In juni bleek het wel duurder, maar nog steeds prima betaalbaar, uit mijn hoofd € 350,- per persoon voor 12 dagen.

Het bleek een appartement op een camping te zijn. Ik begon verder te kijken, wat kostte een staanplaats dan? Of een stacaravan? Uiteindelijk bleek de stacaravan net zo duur als de staanplaats, maar dan hoefde ik niet het hele eind met een caravan te rijden en bespaarde ook nog geld. Want je verbruikt dan meer benzine en moet meer tol betalen.

Alle opties op een rij besloot ik de stacaravan te boeken. Maar daar houdt het natuurlijk niet mee op.
Je moet er ook nog heen rijden, wilt daar ook nog wat gaan doen, moet nog eten en drinken enz.

Daarom is het verstandig een vakantiebegroting op te stellen, zoals deze;

Vakantiebegroting
Accommodatie €
Reis (benzine etc.)  €
Uitjes/excursies €
Eten en drinken €
…..   €

Dan weet je hoeveel je moet sparen/opzij moet leggen. En je kunt met jezelf een dag budget afspreken. Stel je voor de reis en verblijf kost € 1000,- en daarnaast heb je nog € 1000,- begroot voor overige uitgaven. Als je twee weken weg gaat heb je dan ongeveer € 70,- per dag te besteden.

Dan kan het natuurlijk best zijn dat je de ene dag bijna niets uitgeeft en de andere dag op excursie gaat die € 100,- kost. Maar je hebt een richtpunt.

Het lukt mij meestal om van een budget rond de € 50,- per dag vakantie te vieren. Mede door deze 10 bespaartips.

Ik zal jullie laten weten hoe het gegaan is in komende blogs en op de Facebookpagina. Like hem hier.

Hoe doe jij dat met je uitgaven tijdens je vakantie? Deel het in de reacties.

Pin It on Pinterest

Share This