Bespaartips – Communicatie

Tv, internet en mobiele en vaste telefonie hebben we samengevat onder de rubriek communicatie.

Alles in 1
Een groot deel van Nederland heeft een Alles in 1 pakket. Tv en internet met soms ook een vaste telefonielijn. Heb jij nog losse onderdelen? Dan is overstappen naar een Alles in 1 pakket vaak voordeliger.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen.

1. Downgraden

Wanneer je de vaste telefoon niet meer gebruikt kan die eraf. Scheelt soms € 5,- per maand ofwel € 60,- per jaar.

De internetsnelheden zijn de afgelopen jaren ook sterk verhoogd. Waar je eerder het duurste abonnement had omdat je anders traag internet had kun je nu misschien wel uit met het goedkoopste pakket. Dat scheelt je € 28,- per maand ofwel € 336,- per jaar bij Ziggo!

Heb je ooit een extra zenderpakket bij gekocht? Hoe vaak kijk je naar deze zenders? Is dat je de extra kosten waard? Wanneer je bv 2 keer per maand naar Film 1 kijkt is het je dan de € 15,- per maand ofwel € 180,- per jaar waard? Of is er goedkopere optie? Netflix voor € 10,- per maand bijvoorbeeld?

2. Overstappen

Overstappen is ook een goede bespaarmogelijkheid. Een makkelijke vergelijkingssite is Breedbandwinkel. Hier krijg je vaak ook nog extra korting. Sowieso krijg je als je overstapt vaak een korting.

Tele 2 is het goedkoopst wanneer je weinig nodig hebt. Bij Ziggo betaal je meer maar heb je wel een uitgebreid pakket en veel extra mogelijkheden. Bedenk eerst wat je nodig hebt. Monica kijkt bijvoorbeeld bijna nooit tv, maar zekerheid betreft internet is wel heel belangrijk in verband met ons eigen bedrijf. (En het feit dat ze eigenlijk niet zonder internet kan).

3. Wil je niet overstappen?

Bel dan wel je leverancier dat je wilt opzeggen. Dan komen ze met een tegenaanbod. Vaak een korting voor een bepaalde periode. Scheelt weer geld! Let wel op dat je dan vaak weer aan een jaarcontract vast zit.

Mobiele telefonie

Bij ons mobiel abonnement “krijgen” we bijna altijd een nieuwe telefoon. Meestal moet dat het nieuwste van het nieuwste zijn.

Twee dingen die je je moet realiseren;

  1. Je krijgt de telefoon niet, je betaalt de telefoon door een hoger abonnementstarief dubbel en dwars terug. Eigenlijk sluit je gewoon een lening af;
  2. De kwaliteitsverbetering van de telefoons neemt in snelheid af. Waar je een paar jaar geleden echt ieder jaar een veel betere versie kon kopen zijn de ontwikkelingen nu meer gericht op kleine aanpassingen. Nu nog een model van 2 jaar geleden aanschaffen kan een hele hoop geld schelen en je hebt dan geen slechtere telefoon als de nieuwste modellen.

Het is ook belangrijk dat je abonnement aansluit bij je verbruik. Bel je veel of weinig? Bekijk eens de specificaties van het afgelopen half jaar en kijk wat je nodig hebt. Veel mensen hebben of een te hoog abonnement of juist te laag waardoor ze buiten de bundel een hoger tarief betalen. Ze gaan ook vaak ongemerkt over hun bundel heen. Met als resultaat ineens een hoge telefoonrekening.

Onze favoriet

Wij zijn fan van de mobiele telefonieprovider Hollands Nieuwe. Waarom?

*Goede tarieven
*Meer grip op je verbruik. Je kunt niet zomaar over je bundel heen. je krijgt altijd de keuze of je meer minuten wilt bijkopen. Geen verassing meer van een hoge telefoonrekening.

*Koop je tegoed bij? Dan betaal je hetzelfde tarief als binnen je bundel.
*Vodafone netwerk
*Sim only maar tegen transparante tarieven aankoop van een telefoon mogelijk.
*1 bundel voor SMS, minuten en MB’s.

Nadeel kan zijn dat ze vaak niet veel keuze hebben in telefoons.  Wil je een andere telefoon als hollands nieuwe aanbied? Dan kun je via Belsimpel.nl alle telefoons bestellen met een Hollands Nieuwe abonnement. En overigens ook met alle andere aanbieders wanneer dit beter bij je past.

Andere nadelen kunnen zijn dat je tegoed in de bundel na een maand vervalt en dat ze nog geen 4G bieden.

Pin It on Pinterest

Share This