Ik kan geen vakantie betalen! Dus ik ga gewoon drinken totdat ik niet meer weet waar ik ben.

Iedereen gaat op vakantie, en jij blijft thuis, omdat je geen budget hebt, of omdat je je geld op een andere manier kunt besteden. Je kunt natuurlijk de bovenstaande tip opvolgen, maar het kan ook anders!
Hier heb ik 7 tips om van jouw staycation een fantastische vakantie te maken!

1. Neem je vakantie serieus en neem ook echt vakantie!

Je gaat niet weg, maar je hebt toch echt vakantie. Gedraag je dan ook zo! Niet even die afspraak toch maar inplannen of door laten gaan, want je hebt toch tijd genoeg. Als je in het buitenland zat ging je toch ook niet naar die afspraak. Nou dan!

2. Zet die telefoon uit!

Zo wordt je niet gestoord, en kun je doen wat je leuk vindt. Ben je echt verslaafd, en wil je op de hoogte blijven? Spreek dan met jezelf af dat je de telefoon 1 uur per dag gebruikt, en leg hem dan weer weg.

3. Dek je televisie af met een kleedje en ga andere dingen doen.

Doe ’s avonds de kaarsjes aan, begin een goed gesprek met je partner, doe een spelletje, lees een boek. Kortom doe wat je ook doet op vakantie.

4. Ga een ‘gratis dagje uit’ (lees het blog hier).

Er zijn tegenwoordig veel leuke festivals, braderieën, markten en andere leuke activiteiten, die gratis te bezoeken zijn. Of maak gebruik van de vele kortingen die gegeven worden op dagjes uit in Nederland.

5. Gedraag je als een toerist in je eigen plaats.

Ga eens rustig rondwandelen en kijk eens om je heen. Neem je fotocamera mee en maak foto’s van bijzondere plekjes. Ga naar een museum in je eigen stad, vaak heb je al veel mooie musea gezien, het Rijksmuseum, het Van Gogh, het Louvre, maar heb je dat leuke museum in je eigen stad al eens bezocht. Waarschijnlijk niet! Doen!

6. Ga overdag naar de bioscoop.

Gewoon omdat het kan! Vaak zijn de kaartjes overdag in de vakantieperiode voordeliger dan anders, en je hebt de zaal vrijwel voor jezelf. Doe dingen die je anders niet doet. Verras jezelf!

7. Leef zo veel mogelijk buiten.

Dat doe je in de vakantie ook. Heb je een tuin? Zet een tent op en ga daar slapen. Ga picknicken in het park, ga wandelen of ga fietsen. Voordeel is dat je huis ook schoner blijft. In je vakantie ga je natuurlijk ook niet lopen poetsen, daar is straks weer tijd genoeg voor!

Veel plezier tijdens je staycation. Maak er een onvergetelijke tijd van en geniet!

Wil je nog meer tips om te besparen op de dure zomermaanden? Lees dan het blog “10 bespaartips voor de zomer” hier

 

Heb jij nog leuke tips? Deel ze hier onder.

Pin It on Pinterest

Share This