[wr_row][wr_column span=”span12″][wr_text #_EDITTED el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]In de zomer geef ik altijd meer uit dan in de winter. Zeker wanneer het warm weer is. Een ijsje hier, terrasje daar en laten we vanavond maar pizza bestellen want het is veel te warm om te koken.

In deze blog 10 tips voor een leuke zomer voor weinig geld.

Lees ook de blog gratis dagje uit hier.

 1. Terras

  Een terrasje pakken is leuk maar vaak vind ik het nog leuker ergens drinken te kopen (supermarkt of snackbar bv) en een plekje in een park of op een bankje te zoeken.
  2 glazen fris op terras kosten € 5,-
  2 blikjes fris fris bij de supermarkt € 2,-
  Besparing; € 3,-! Per ronde! (Het blijft vast niet bij 1 ronde)

 1. Eten

  Koken na een warme dag is niemands hobby, maar elke dag eten bestellen is prijzig en daarbij niet goedkoop. Bedenk een aantal gerechten die makkelijk klaar te maken zijn of zorg voor een diepvriespizza of iets dergelijks.
  2 pizza’s bij de pizzeria € 16,-
  2 diepvriespizza’s € 7,-
  Besparing € 9,-

 1. Zwemmen

  Verfrissing zoeken bij het water is heerlijk wanneer het zo warm is. Maar ook hier heb je een keuze. Ga je naar het zwembad of naar een openbare plas.
  2 x entree zwembad € 10,-
  Openbare plas € 0,-
  Besparing € 10,- 

 1. Dagje uit

  Een dagje uit doe je ook sneller met lekker weer. Je kunt naar de Efteling voor bijna € 40,- per persoon. Dan heb je nog geen hap eten of iets te drinken gehad. Reken er dan nog maar
  € 7,50 per persoon bij.
  Het kan ook anders. Bij de Wibra vind je een bon waarmee je voor slechts € 17,95 per persoon entree lunch hebt bij Hellendoorn.
  Efteling  € 95,-
  Hellendoorn € 36,-
  Besparing € 59,-

 1. Lunchen

  Je ligt op het strand en lust wel iets. Je hebt geen broodjes mee want dat wordt zo klef in de warmte en slepen met een koelbox doe je per definitie niet. Heel begrijpelijk! Toch kun je besparen. Je kunt je eten bestellen bij een strandtentje. Je kunt ook even Google Maps erbij pakken en kijken waar de dichtstbijzijnde supermarkt is. Ik loop meestal nog geen 5 min van het strand af (ook heerlijk even stukje lopen) en kom terug met een heerlijk verse lunch.
  2 belegde broodje bij de strandtent € 10,-
  2 broodjes met beleg van de supermarkt € 3,-
  Besparing € 7,- 

 1. BBQ!

  Warm weer vraagt om een BBQ. Het liefst met een hele bult vrienden. Dat kost wel wat ja. Vlees, drank, brood, sausje, toetje, noem maar op. Al eens op de Amerikaanse manier gebarbecued? Iedereen neemt dan wat mee. Vriend 1 hamburgers, vriend 2 een krat bier, vriend 3 brood en sausje etc.
  BBQ voor 10 man zelf betalen € 125,-
  BBQ voor 10 man samen betalen € 25,- (12,50 pp)
  Besparing € 100,-

 2. Uit eten

  Na een lange dag in de zon is het tijd om te eten. Na zo’n zware dag verwen je jezelf met uit eten gaan. De meeste mensen lopen de boulevard op of een plein of andere hoofdstraat en zoeken daar wat uit. Maar in de zijstraatjes zitten vaak de pareltjes. De restaurantjes waar je voor een goede prijs heerlijk eet. Wanneer ik op zo’n hoofdplek eet is het vaak duur, niet lekker en we moeten z.s.m. weer plaats maken voor de volgende gasten. Ze kijken je bijna van je stoel af.
  Tripadvisor is een top site waar je beoordeling en prijscategorieën van een restaurant kunt zien.
  Eten op de boulevard met 2 personen (3 gangen) € 75,-
  Eten in de zijstraat met 2 personen (3 gangen)   € 50,-
  Besparing € 25,-

 3. Reiskosten

  Dagje uit, het strand, zwembad enz. En ligt vast niet allemaal naast de deur. Wanneer het kan kun je natuurlijk een plek zoeken waar je met de fiets heen kan. Ligt het wat verder weg dan zijn er ook opties. Carpoolen bijvoorbeeld. Of een speciale dagkaart die je regelmatig bij de AH, Blokker, Kruidvat enz kunt kopen.

  Met de ANWB onderweg app kun je kijken wat betaald parkeren ergens kost en waar de dichtstbijzijnde gratis parkeerplek is.
  Benzinekosten met z’n tweeën  € 50,-
  Benzinekosten met z’n vieren er stel  € 25,-
  Besparing € 25,- 

 1. Korting en online

  Voor je ergens naartoe gaat waar je entree voor moet betalen, check altijd of er ergens korting is. Zoals eerder genoemd krijg je bij de Wibra korting bij Hellendoorn. Bij de Zeeman krijg je korting op Slagharen en zo zijn er vast nog veel meer voorbeelden. Vergeet ook vooral niet Marktplaats te checken. Geen kortingskaarten? Koop dan in ieder geval je entreekaarten online. Je krijgt dan korting én kunt in 1 keer doorlopen op de plek van aankomst.
  Normale entree lunch Hellendoorn 2 pers € 58,-
  Aanbieding entree lunch Hellendoorn  2 pers € 36,-
  Besparing € 22,-

 2. Neem alles mee

  Een beetje extreme maatregel maar wel 1 die veel geld kan besparen. Neem drinken, brood etc. mee. Je kunt bv 1 flesje water meenemen (en eventueel zo’n miniverpakking ranja.) Je kunt de hele dag bijvullen!
  Vooral handig wanneer je een kinderwagen hebt (prima dumpplek), vlakbij kunt parkeren of beide je eigen rugzak meeneemt.
  Lunch en drinken voor 2 personen € 20,-
  Lunch en drinken meenemen 2 personen € 5,-
  Besparing € 15,-

Het lijken misschien maar kleine bedragen maar tel ze eens bij elkaar op. Dan kun je al snel op een hoog bedrag komen.
Bijvoorbeeld een dagje Hellendoorn i.p.v. de Efteling terwijl je carpoolt met 2 vrienden en na die tijd thuis een pizza in de oven gooit ipv te bestellen. € 59,- € 25,- 9,- = € 93,- bespaart met z’n tweetjes op 1 dag!

Heb jij nog goede bespaartips voor deze zomer?

[/wr_text][/wr_column][/wr_row]

Pin It on Pinterest

Share This